12 nieuwe Faces of Science
Hoe ziet je leven eruit als je wetenschapper bent? Twaalf nieuwe promovendi gaan verslag doen van hun dagelijks bestaan in de wetenschap, via filmpjes en blogs op www.nemokennislink.nl/facesofscience. Ze doen aan verschillende Nederlandse universiteiten onderzoek naar onderwerpen als kinderrechten, de invloed van overstromingen op huizenprijzen, de kunst van het zoeken in een hooiberg van data, malaria, globalisering in de oudheid en burgerverzet. Vanuit de Universiteit Utrecht zijn Erik-Jan van Kesteren (bèta) en Marij Swinkels (bestuurskunde/politicologie) de nieuwe Faces of Science.
Erik-Jan van Kesteren (25), statistiek/sociale wetenschappen/toegepaste wiskunde
In de wetenschap is data de link tussen onderzoeksvraag en antwoord. Tegenwoordig kunnen we makkelijk veel data verzamelen, maar veel data betekent ook veel zoeken. Erik-Jan bekijkt hoe je het beste kunt zoeken naar de juiste informatie in een hooiberg van data, en hoe (on)zeker je dan over het antwoord bent.
Marij Swinkels (28), bestuurskunde/Europese studies/politicologie
Marij doet onderzoek naar politieke leiders in Europa. In haar onderzoek bekijkt ze welke ideeën leiders hebben over de economie en hoe die ideeën een rol spelen in de besluiten die zij maken gedurende een crisis. Specifiek kijkt ze hoe dit werkt bij de Europese ministers van financiën en de leiders in de Europese Raad tijdens de Eurocrisis.
De eerste blog van Marij Swinkels over ‘Ideeën over Europa’ lees je hier!