Natte boel! Onderzoek de vorming van rivieren, riviermondingen en de kust
Onderzoek naar het ontstaan en functioneren van de delta en kust waarop we leven is steeds meer een combinatie van natuurkunde, geologie en ecologie. Met de versnellende zeespiegelstijging, klimaatverandering en het gebruik van landschappen is deze kennis urgent nodig. In deze activiteit breken we de onderzoeksmethoden, beschikbare gegevens en nieuwste inzichten open ter verdieping en voor gebruik in de klas.
Ontwikkel eigen inzichten over deze water- en landschappen met modellen en met voeten in de modder! We maken gebruik van benaderingen, experimenten en online gegevens die ook in de klas gebruikt kunnen worden. De aanpak is een mengeling van theorie en je eigen vragen najagen, voorbereiding en zelfstudie. De zelfstudie bestaat niet alleen uit lezen, maar ook uit een activiteit met gegevens op het internet (gedigitaliseerde historische kaarten, data) en idealiter een toepassing in de klas. Op de Uithof doe je vervolgens experimenten en/of analyseer je data volgens de empirische cyclus. Ook is er ruimte voor discussie en verdieping en actualiteit met normatieve en politieke aspecten.
Deze nascholing wordt georganiseerd in samenwerking met prof. dr. Maarten Kleinhans van het Departement Geowetenschappen (UU).
Doelgroep
Havo/vwo onderbouw en bovenbouw. Deze nascholingscursus is zowel geschikt voor natuurkunde- als aardrijkskundedocenten.
Inschrijven
De inschrijving voor deze nascholing is gesloten.