Modelleren in de bètavakken
Modelleren is een verplicht onderdeel van het examenprogramma natuurkunde. In de kennisbasis onderbouw wordt modelleren genoemd als een karakteristieke denkwijze voor de natuurwetenschap. De vraag is daarbij wat die denkwijze daadwerkelijk inhoudt. Het is dan ook niet vanzelfsprekend hoe je modelleren op een natuurlijke wijze inbouwt in een les.
In deze cursus gaan we in op de vraag wat de denkwijze “modelleren” inhoudt en hoe je leerlingen kunt stimuleren die denkwijze te ontwikkelen en te gebruiken. Vervolgens gaan we in groepjes aan de slag met het ontwerp van enkele lessen waarin een bestaand onderwerp wordt omgevormd naar een modellerende benadering. De onderwerpen kiezen we in een van de eerste bijeenkomsten. De ontwerpen worden in de les uitgeprobeerd en de resultaten worden aan elkaar teruggekoppeld.
Reken op 20 uur zelfstudie bij deze nascholing.
Deze nascholing is gevalideerd door Registerleraar voor 30 registeruren.
Doelgroep
Vooral voor docenten vwo-bovenbouw, maar ook interessant voor onderbouw en havo.
Inschrijven
Aanmelden kan via het inschrijfformulier. De inschrijving opent op 1 september 2017.Voor docenten van onze partnerscholen: al onze partnerscholen krijgen vouchers, waarmee docenten deel kunnen nemen aan het docentenprogramma. Vraag de U-Talent coördinator van jouw school om de vouchercodes.