Coderen en Maakonderwijs
“Maakonderwijs” en “coderen” zijn hippe termen die sterk in opmars zijn in het onderwijs. Maar wat stellen deze termen eigenlijk voor? En hoe verhoudt dit zich tot wereldwijde bewegingen als IoT en DIY? En wat kun je ermee in de school en in de klas?
Wat gaan we doen?
In deze workshop kun je ervaren wat de verschillende technieken voorstellen. Er is ruimte om ervarend te leren met MakeyMakey, Lego robot, Raspberry Pi, Arduino en andere technologieën. Dit zijn voorbeelden op basis van technologie (een logische keuze), maar maakonderwijs unplugged geeft ook mooie mogelijkheden. Het is géén programmeerles en ervaring met programmeren is niet nodig. Je zult ervaren dat je op elk complexiteitsniveau maakonderwijs kunt inzetten om leerdoelen te halen.
Op basis van een presentatie stellen we met elkaar vast welke didactiek werkzaam is en hoe je je les kunt organiseren. Ook verkennen we de mogelijkheden buiten het vak Techniek.
Wat kun je na afloop?
- Nut en noodzaak van maakonderwijs en coderen bepleiten en onderbouwen voor je school en je eigen vak.
- Relevante websites van genoemde technologieën raadplegen en inzetten voor je eigen onderwijs.
- Bescheiden projecten opzetten met genoemde technologieën.
- Werkzame didactiek inzetten voor een succesvolle les met maakonderwijs en/of coderen.
- Je netwerk versterken.
Deze nascholing is gevalideerd door Registerleraar voor 20 registeruren.
Doelgroep
Alle bètadocenten onderbouw, met accent op Techniek docenten: Iedereen die nu wel eens wil weten wat maakonderwijs is en het zelf wil ervaren.
Inschrijven
De inschrijving is gesloten.