Bètamarkt voor en door leerlingen
Word je weleens verrast door het enthousiasme en de kwaliteit van de U-Talent opdrachten van jouw leerlingen? Laat je leerlingen dan meedoen aan de Bètamarkt!
De Bètamarkt wordt georganiseerd op 19 april in Castellum de Hoge Woerd in Utrecht. Tijdens deze dag mogen de leerlingen in hun eigen kraam hun expertise delen met een breed publiek. Met hun presentatie kunnen ze mooie prijzen verdienen en gaan ze sowieso met een mooie Bèta-goodiebag en leuke ervaringen weer naar huis. Tijdens de dag zijn er meerdere aansprekende demonstraties!
Deelname en bezoek aan de Bètamarkt is gratis.
Op de website Betamarkt.nl staat alle informatie over de markt. Ook kun je je hier (voor)aanmelden als deelnemer of als bezoeker indien je met een groep komt. Voor deze eerste editie van de Bètamarkt verwachten we ca. 200 deelnemende leerlingen, 50 kramen en 20 scholen.
Welke U-Talent opdrachten kunnen deelnemen? De belangrijkste criteria zijn de aantrekkelijkheid van het onderwerp en het enthousiasme van de leerlingen. De opdracht mag gaan over bijvoorbeeld een onderzoek, ontwerp, fenomeen en mag worden gepresenteerd middels poster, voorbeelden, prototype, film, demonstratie, performance, etc. Op Betamarkt.nl staat een filmpje (“Diverciencia”) met voorbeelden van een soortgelijke markt.
Leerlingen van klas 1 tot en met 6 mogen meedoen. De opdrachten mogen al eens eerder zijn gepresenteerd. Ook mooie practica, Eureka!cup, technasiumopdracht, PWS of iets in die aard zijn welkom. Een werkstuk mag ook speciaal voor de Bètamarkt zijn gemaakt.
Ik kijk uit naar jullie deelname. Mail voor vragen naar info@betamarkt.nl of naar s.rademaker@amadeuslyceum.nl
Vriendelijk groeten,
Silvio Rademaker
Docent natuurkunde Amadeus Lyceum te Vleuten
Met Bèta wordt bedoeld dat er een raakvlak moet zijn met wis-, natuur-, scheikunde, biologie, nask, techniek, informatica of informatiekunde, science, NLT, enzovoorts.
Doel van de Bètamarkt is het stimuleren van de interesse voor (Bèta)wetenschap en techniek. De Bètamarkt wordt mogelijk gemaakt door ondersteuning van vrijwilligers en partners: Gemeente Utrecht, Amadeus Lyceum, WisMon bèta onderwijsinstituut.